Uudised

Aktiivne beebiootus ja seda toetavad võimalused Kalev Spa's

Kalev Spa’s on lai valik vesiaeroobika stiile, nende seas ka spetsiaalselt rasedatele mõeldud vesiaeroobika tunnid. Leia endale sobivaim aeg Kalev Spa tunniplaanist. Kalev Spa e-poest on võimalik mugavalt ja soodsalt soetada ka spordiklubi ja veekeskuse täisteenuse 3h 10x pääse beebiootel emadele, mis annab võimaluse lisaks treeningutes osalemisele lõõgastuda hiljem ka veekeskuses ja saunades.

 

Miks treenida raseduse ajal?

Raseduse ajal teeb naise keha läbi suuri muutusi ja on väga oluline keha sünnituseks ette valmistada – füüsiline koormus on tähtis ja vajalik, sest see valmistab keha ette sünnipingutuseks ning aitab kaasa kiiremale taastumisele peale sünnitust. Kuigi intensiivne treening ei ole raseduse ajal soovitatav, hoiab regulaarne liigutamine sind vormis, aitab parandada verevarustust nii tulevase ema kui ka lapse kehas, leevendab selja-ja vaagnavalusid, aitab ära hoida liigset kaalutõusu ja aitab peletada väsimust. Milline treening on kõige turvalisem nii emale kui beebile? Treeningu valik ja intensiivsus peaks olenema sellest kui heas füüsilises vormis oli naine enne rasedust – kõige olulisem on kuulata oma keha.

 

Treeningu valik

Beebiootuse ajal võime tunda ennast oma kehas mugavalt, kuid ka väga ebamugavalt – suurenenud kehakaal ja elastsemaks muutunud sidekoed võivad muuta treenimise keeruliseks ja väljakutsuvaks. Just sellepärast on raseduse ajal soovitatav vältida intensiivset hüppamist või kiireid suunavahetusi. Liikumine peaks olema aeglane ja sujuv, põhjustamata valu või ebamugavust. Muidugi tuleb lähtuda enda kehast ja ensetundest.

 

Rasedate vesiaeroobika - turvaline treeningvalik

Ujumine ja vesiaeroobika on raseduse ajal väga hea treeningvalik, sest vesi arendab kõiki lihaseid ja muudab harjutuste sooritamise oluliselt lihtsamaks. Vees olles tunneb beebiootel ema end kergelt, kaob üleliigne raskus kõhult, seljalt ja liigestelt. Vesi masseerib kogu keha, parandab ainevahetust ja normaliseerib vererõhku. Samuti on veel väga lõõgastav toime! Vees on võimalikud just need harjutused, mida kuival maal teha ei õnnestu, näiteks hüpped, sest vesi toetab keha ja muudab treenimise truvaliseks.

 

 

Aktiivset ja turvalist ootusaega!

Kalev Spa

 

Kalev Spa uudised ja parimad pakkumised Sinu postkastis!